Cumpara Ziua Copilului în satul Harmalaia-de Astrid Lindgren, ilustratii de Ilon Wikland la cele mai mici preturi
Ziua Copilului în satul Harmalaia-de Astrid Lindgren, ilustratii de Ilon Wikland
Ziua Copilului în satul Harmalaia-de Astrid Lindgren, ilustratii de Ilon Wikland
Ziua Copilului în satul Harmalaia-de Astrid Lindgren, ilustratii de Ilon Wikland
  • Nou
Ziua Copilului în satul Harmalaia-de Astrid...
Ziua Copilului în satul Harmalaia-de Astrid...
Ziua Copilului în satul Harmalaia-de Astrid...

Ziua Copilului în satul Harmalaia-de Astrid Lindgren, ilustratii de Ilon Wikland

Produs in stoc
34,41 lei
Cu TVA

 
Veselie si cirese in satul Harmalaia
In marele oras Stockholm se sarbatoreste Ziua Copilului. Asa scrie in ziar. Daca asa scrie, atunci trebuie neaparat sarbatorita si in satul Harmalaia. Si nu oricum, ci ca la carte (sau ziar…). Se incepe cu un cantec vesel, chiar daca abia te-ai trezit din somn. Dupa aceea, te dai in carusel sau in leagan. Cat mai tare. Apoi, calaresti (pe ce gasesti), te costumezi in ceva grozav sau te dai pe tobogan. Iar daca nu prea poti sa faci toate astea ca la Stockholm, atunci le faci ca in satul Harmalaia. Fii fara grija, va fi o zi de neuitat!

Am incercat sa-i explicam lui tanti Lisa ca nu voiam decat sa ne distram si sa-i facem lui Kerstin petrecere de Ziua Copilului, dar tanti Lisa a spus ca mai bine sarbatorim Ziua Copilului cum se face in satul Harmalaia. „Si cum se face?“ a intrebat Britta. „Un pic mai linistit“, a spus tanti Lisa. „Duceti-o sa vada gainile si purceii, de pilda.“ Cand au auzit, Lasse, Bosse si Olle n-au mai vrut sa se joace. „Daca e sa ne zgaim la porci de Ziua Copilului, mai bine ne lasam pagubasi!“ a zis Lasse. Dar eu, Britta si Anna am dus-o pe Kerstin la cotetul gainilor. Si, ce sa vezi, i-a placut! N-a tipat „Nu! Nu!“ nici macar o singura data. I-am dat graunte sa hraneasca gainile si, cand orataniile s-au inghesuit in jurul ei sa manance boabe, Kerstin a ras vesela.


Grupa de varsta: 4-9 ani
27 x 21 cm / 32 pag.
ISBN: 9786068996868 / An aparitie: 2023
Traducere de: Andreea Caleman


Astrid Lindgren (1907–2002) este cea mai cunoscuta scriitoare suedeza de literatura pentru copii. Copilaria petrecuta la ferma parintilor, alaturi de fratele sau si de cele doua surori, dragostea cu care a fost inconjurata, aventurile copilaresti si jocurile au fost sursa inepuizabila de inspiratie pentru povestile si personajele sale. Astrid Lindgren a crescut printre carti si a fost toata viata o mare sustinatoare a lecturii in randul copiilor. „O copilarie fara carti nu este copilarie. E ca si cum ai fi izgonit din locul fermecat in care poti gasi bucuria in stare pura.” Cartile sale au fost traduse in zeci de limbi si au facut obiectul multor ecranizari. Dupa Fratii Grimm si Hans Christian Andersen, Astrid Lindgren este cel mai tradus autor de literatura pentru copii.

Ilon Wikland (n. 1930) este o ilustratoare de origine estoniana care a ajuns in Suedia ca refugiat in 1944. In 1953 a fost angajata la editura Rabén & Sjögren, unde a intalnit-o pe Astrid Lindgren si au inceput o lunga si fertila colaborare. Dintre toti artistii cu care a lucrat scriitoarea suedeza, Ilon Wikland este cea care i-a ilustrat cele mai multe dintre carti, inclusiv toate operele sale majore.
MGC-ECC868
4 Produse
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.