Cumpara Ursuletul Tur - Retur de Julia Donaldson ilustratii de Rebecca Cobb la cele mai mici preturi
Ursuletul Tur - Retur de Julia Donaldson ilustratii de Rebecca Cobb
Ursuletul Tur - Retur de Julia Donaldson ilustratii de Rebecca Cobb
Ursuletul Tur - Retur de Julia Donaldson ilustratii de Rebecca Cobb
  • Nou
Ursuletul Tur - Retur de Julia Donaldson...
Ursuletul Tur - Retur de Julia Donaldson...
Ursuletul Tur - Retur de Julia Donaldson...

Ursuletul Tur - Retur de Julia Donaldson ilustratii de Rebecca Cobb

Ultimele produse in stoc
32,64 lei
Cu TVA

 
Grupa de varsta: 3-7 ani
22 x 27 cm / 36 pag.
ISBN: 9786068996592 / An aparitie: 2022
Traducere de: Florin Bican

Chiar daca e doar o jucarie, ursuletului Tur-Retur ii place foarte mult la scoala. Se joaca si invata zi de zi alaturi de copii, iar in fiecare vineri acestia il iau acasa, pe rand, prilej pentru noi aventuri numai bune de povestit in clasa luni dimineata. Dar intr-o astfel de zi de luni, pe drumul spre scoala, ursuletul cade din ghiozdanul copilului cu care petrecuse sfarsitul de saptamana si se pierde. Cum va ajunge ursuletul inapoi la scoala si la prietenii sai?— Povesteste, Ursulet, unde-ai fost si ce-ai facut?
Ursuletul nu vorbeste, dar zambeste visator
Si isi zice, stand pe raftul de care-i fusese dor:
„Am cazut intr-o baltoaca, am fost in canalizare,
M-am dat huta-n macara, cu barca am mers pe mare,
Am fost intr-o pravalie si-ntr-un tomberon. Apoi
M-am plimbat cu camionul pan’ la groapa de gunoi.
Intr-un cioc am mers prin aer catre cerul de azur,
Nu degeaba mi se spune Ursuletul Tur-Retur!
Traducere: Florin Bican


Un important merit al cartii este ca scoala este descrisa ca un spatiu prietenos si atragator, cu copii diversi, ca in realitate, si cu o invatatoare naturala si simpatica (nu uita sa puna ursuletul de plus la spalat, cum e si normal dupa toate locurile prin care a ratacit). Julia Donaldson nu tine niciodata predici, nu arata cu degetul si nu spune ce sa faci la scoala si ce nu. Spune doar o poveste, pe un ton firesc, jucaus si cu umorul ei binecunoscut. De aceea, povestea ursuletului Tur-Retur ii poate ajuta pe copiii mici care abia au inceput scoala (sau chiar si gradinita) sa se obisnuiasca mai repede cu invatatoarea si ceilalti copii.

De asemenea, copiii pot fi stimulati sa-si foloseasca imaginatia si creativitatea prin numeroase activitati la clasa care pot fi create pornind de la povestea Juliei Donaldson. Aveti si voi o jucarie favorita? Prin ce aventuri ati trecut impreuna? Daca s-ar pierde intr-o zi, ce credeti ca s-ar intampla cu ea?

Iar dintr-o poveste despre scoala nu poate lipsi biblioteca si nu intamplator copiii din carte isi regasesc prietenul aici. Lumea povestilor si a imaginatiei e cel mai potrivit loc pentru copii.


„Fac foarte multe vizite in scoli si gradinite. Intr-una dintre ele, copiii mi-au aratat mascota clasei – era un urs panda de plus – si mi-au povestit cum odata unul dintre copii l-a pierdut pe drumul spre scoala. Insa, dupa cateva zile, ursuletul a fost gasit, fapt de-a dreptul incredibil. Nimeni nu stia ce se intamplase si pe unde fusese bietul urs. De aici s-a nascut povestea ursuletului Tur-Retur. Si, pentru ca in acea vreme unul dintre nepotii mei era foarte captivat de tot felul de masinarii mari si grele, au aparut in poveste macaraua, vaporul si toate celelalte.“ — Julia Donaldson


Julia Donaldson (n. 1948) este o scriitoare, compozitoare si interpreta din Marea Britanie, foarte cunoscuta si apreciata pentru cantece, piese de teatru si scenarii TV destinate copiilor, iar de doua decenii si pentru numeroasele carti pe care le-a scris. Gruffalo a fost publicata prima data in 1999, in colaborare cu Axel Scheffler, un ilustrator la fel de cunoscut, si a devenit imediat un bestseller. A primit in acelasi an premiul Nestle Smarties Book, iar in 2000 a fost desemnata cea mai bine vinduta carte pentru copii din Marea Britanie. Traducerile au urmat una dupa alta, Gruffalo fiind publicata pana acum in 31 de limbi pe toate continentele. O adaptare pentru TV, sub forma unui film de animatie de 30 de minute, a fost realizata in 2009.


Florin Bican (n. 1956) este poet si traducator. Din 2006 pana in 2012 a coordonat, cu rezultate excelente, programul de traduceri al ICR (Institutul Cultural Roman) sub conducerea lui Horia-Roman Patapievici. Un interviu cu Florin Bican despre literatura pentru copii puteti citi aici: Literatura-pentru-copii-este-un-act-profund-subversiv.
MGC-ECC592
2 Produse
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.